De plattegrond van ons huis! Ik maak steeds de vergelijking met een postzegel, want zodra we even op de bouwplaats zijn dan is het zo klein! Natuurlijk weet ik dat de inrichting bepaalt hoe groot of klein iets is (of oogt). Toch komt die eeuwige weegschaal weer om de hoek kijken, hoe komt het allemaal, heb ik er goed aan gedaan, kloppen mijn inschattingen wel? Continu ben je aan het schakelen, bedenken en aan het sparren.

Even een uitleg:
De woning heeft een oppervlakte van zo’n 5 bij 10 meter en bestaat uit 3 verdiepingen (begane grond – eerste verdieping – zolder) de woonkamer en slaapkamer 2 & 3 bevinden zich aan de voorzijde van het huis.
Op de begane grond komen aan de voorzijde 2 grote ramen die zorgen voor lekker veel zonlicht en in de keuken een enkel maar groter raam. Op de eerste verdieping worden 4 dakramen geplaatst. Helaas geen zonlicht in de badkamer, maar daar komen we wel overheen.
De stippellijn geeft aan tot waar een persoon rechtop kan staan. De woning heeft namelijk een schuin dak welke begint vanaf de eerste verdieping.

De zolder is een open ruimte, maar met een vaste trap. Zodra de bouw klaar is willen we daar een dakraam in laten plaatsen zodat we daar een werkkamer kunnen maken. Maar dit is pas later van toepassing, eerst willen we weten of de kosten goed in kaart zijn gebracht.

Advertenties