Op Instagram heb ik vorige week al een preview gegeven, een DIY! Vandaag de beschrijving ervan.

Na aanleiding van het feit dat ik altijd iets vergeet en niet echt op de hoogte ben van alle verjaardagen van onze familie en vrienden was ik opzoek gegaan naar een verjaardagskalender. Maar he, heb jij een leuke gevonden? Ik niet, geen mooie, strakke maar ook vrolijke kalender in ieder geval. Dus dacht ik: waarom maak ik er niet een zelf!

IMG_5327
Met gereedschap van Action en aquarelverf van de Søstrene Grene ben ik aan de slag gegaan. Een heel klein beetje verf met water mengen en je krijgt de leukste effecten. Ik heb eerst het papier met de kwast en enkel water nat gemaakt, gebruik je daarna kleurstof dan verloopt de verf op deze manier beter. Maar ook zonder het nat te maken kun je gerust aan de slag, het is het proberen waard.

De kleuren heb ik gemixt/gemengd en dat maakt het uiteindelijk tot mooie overlopen. Ik heb 6 ontwerpen gemaakt, naja eigenlijk wel meer, maar 6 tot mijn tevredenheid, in mijn geval worden de kleuren dus voor 2 maanden gebruikt. De ontwerpen heb ik op de foto gezet en uitgeknipt in Illustrator, de maand toegevoegd en natuurlijk de data! Heb je geen Illustrator, das geen enkel probleem, dit heb je ook gemakkelijk gemaakt in een programma zoals Word.

IMG_5323
hier zie je wat van mijn ontwerpen, deze ene iets beter geslaagd dan de andere, maar het is ook leuk, dus lekker proberen!

IMG_5322
Je ziet, het ontwerp en het uiteindelijke resultaat zal altijd verschillen, maar in dit geval mag dat.

IMG_5321
Geprint op A4 papier, maar door midden geknipt. A5 is een prima formaat toch? Op het klembord wissel je snel de maand, maar je kunt natuurlijk ook altijd een ringbandje doen, of perforeer de kalender en verbind de maanden met een mooi stukje touw.

IMG_5326
Vind je het leuk geworden? Je kunt hem zelf maken, maar ik geef deze DIY verjaardagskalender ook via een (gratis) printable. Leuk? Stuur dan een mailtje naar: info@vierpunttien.nl dan stuur ik je de verjaardagskalender zo snel mogelijk!

Advertenties