Het moodboard van onze keuken is dan nu ook af en ik ben er blij mee! Om een indruk te geven van wat we willen in ons nieuwe huis, maak ik van elk vertrek een moodboard. Het contrast staat in dit moodboard centraal, iets wat ik heel erg mooi vind.

Maar omdat ons huis vrij klein is en de keuken ook, zullen we in de basis gebruik maken van lichtere kleuren en donkere accenten.

KLEUREN
De lichtere kleuren die we gaan gebruiken is natuurlijk wit, wit en uuuh wit? Maar in een keuken vind ik de kleur groen ook heel belangrijk! Groen staat voor mij voor fris en vers. Ik ga dus zeker een mooi plekje maken voor groen in de toekomstige keuken. De donkere accenten (lees: ‘mat’zwart) wil ik teruglaten keren in lampen, apparatuur, eigenlijk de accessoires. Ik heb de laatste tijd een ‘mindere waardering’ gekregen voor hoogglans. Het ligt dus ook niet in de planning dit terug te laten komen in de keuken, tenzij het porselein of glas is.

MATERIALEN
Net als in de woonkamer gaan we de natuurlijke materialen teruglaten komen. Afhankelijk van de vloer, een licht eiken kleur, gaan we voor een lichtgrijs keukenblad. Mochten we de vloer wit gaan doen, dan kiezen we voor een licht eiken keukenblad. Oh, das weer zo’n moeilijk en alles bepalende keuze. De natuurlijk materialen zullen terugkomen in de snijplanken, keukengarnituur en het groen, dat is het natuurlijkste materiaal wat je maar zult vinden in onze keuken…

BLOG - moodboard kitchen

BAR
Om extra ruimte te creëren ga ik opzoek naar een perfecte bartafel, een kleine, fijne en ideale bartafel. Het liefst 1 die ook opgeborgen kan worden. Dat kan ik niet alleen dus ik zal daar wat hulptroepen voor moeten inschakelen.

OPBERGEN
In een klein huis moet je goed met ruimtes omgaan om zo alles een plekje te geven zonder dat het rommelig lijkt. Daar ga ik een ster in worden in ons nieuwe huis. Beetje inzicht en creativiteit, hahah, hopelijk kom ik er een heel eind mee. In de keuken houden we alles op een hoogte van 1,20 dit betekent ook dat we gekozen hebben voor een koelkast in tafelmodel, wel inbouw. De grote koelkast met vriezer komt in de bijkeuken. De dagelijkse dingen slaan we op in onze kleine koelkast en de grote dingen in de grote koelkast. Hoe dat in praktijk gaat werken gaan we nog uitvinden, maar het leek ons een goed idee. Een koelkast kan de ruimte optisch zoveel kleiner maken, dat wil je toch niet als er andere mogelijkheden zijn?
Wel wil ik graag een mooie soort van buffetkast ruimte maken waar ik mijn borden op kwijt, wat bak en kookmaterialen kan uitstallen en wellicht weer een kruidenplant terugkan laten komen. De ideeën daarvan heb ik allemaal in mijn hoofd… laat de bouw maar opschieten.

Geniet nog even van de avond iedereen! Oh, de bouwfoto’s komen de volgende keer aan bod. Ze hebben afgelopen week weer wat kunnen doen.

bron: pinterest (4x)

Advertenties