Het weekend is perfect voor klusjes. Mijn klusje voor dit weekend, een memo bord. Geïnspireerd door vele memo borden op Pinterest heb ik er dit weekend zelf één ontworpen & gemaakt. Met een stuk afvalhout, elastiek en verf ben je er al bijna. De stijl van dit memo-bord is in mijn geval: simpel en strak. Maar je kunt er gemakkelijk je eigen draai aangeven!

Wat heb je nodig:

  • Hout
  • Verf
  • Elastiek / rubberband
  • Tacker
  • Potlood & kwast

Voor dit memo bord gebruikte ik een restant underlayment met een afmeting van 55 bij 55cm. Allereerst heb ik daarop een cirkel getekend met behulp van een ronde schaal. Mocht je deze niet in de buurt hebben, dan kun je ook gemakkelijk een cirkel tekenen met een draad. Zet de draad aan de ene zijde vast in het midden en bind je potlood vast aan de andere zijde, zo teken je een cirkel in elk formaat!

De cirkel heb ik zwart gemaakt met krijtverf, dit is een matte zwarte verf en natuurlijk multifunctioneel voor memo borden! De krijtverf kun je in bijna alle kleuren krijgen bij de bouwmarkt. De zwarte verf is voor verpakt en het voordeligst.

Met een penseeltje heb ik de vorm aangezet en vervolgens met een dikkere kwast ‘in-geverfd’. Krijtverf is op waterbasis en daarom snel droog. Na 2 uurtjes heb ik het elastiek [2x 40 cm) vast gezet op de achterkant met een tacker.

Aan de bovenkant zijn nog wat gaatjes zichtbaar [eigenlijk kleine foutjes, sssssht…] Hierin kun je gemakkelijk nog wat vast pinnen, een leuke accessoire, een tekening of een boodschappenlijstje. Ik heb een aantal naaldjes in de krijtverf gedoopt welke ik gebruik om te ‘pinnen’

IMG_5596

Et voila! Mijn memo bord helemaal geslaagd, je zult hem zeker terugzien in ons nieuwe huis. Op dit laatste memo bord zie je 2 van mijn Instagram foto’s, uitgeprint. Een kaart uit de shop en een metalen blad, die ik in het verleden al eens heb geverfd.

Geïnspireerd geraakt? Laat hier of op de facebookpagina een berichtje achter.

 

Advertenties