Mijn meest recente DIY-project was het opknappen van onderstaande trolley. De trolley is een item wat je tegenwoordig veel terugziet in interieur, magazines en natuurlijk Instagram! Op marktplaats scoorde ik er één, voorheen werd deze trolley gebruikt in een schoonheidssalon. De schoonheidsspecialistes onder ons weten dat wit moeilijk wit blijft met de materialen die gebruikt worden in de salon [verf, hars etc.] en deze trolley dus een opknapbeurt nodig had. Ik het volgende gedaan:

Trolley - before

Dit projectje wordt met een duur woord ook wel upcycling genoemd: iets mooier maken dan het is. Heel erg persoonlijk natuurlijk, dus misschien vind je de trolley op deze voor-foto wel leuker. Laat het me weten, ik ben nieuwsgierig!

Trolley - before uitelkaar

Voor ik ben begonnen heb ik de trolley gedemonteerd. Lade er uit, wielen eraf en de planken [komen niet meer terug maar hebben we nog wel nodig] losgeschroefd.

Buiten op een kleed heb ik eerst met ammoniak de trolley schoongemaakt, overspoten met een primer (grijs van Action) en daarna mijn favoriete lak gebruikt van MOTIP, namelijk carat, mat zwart. Deze lak kan ik iedereen aanraden, want goede verf is dan iets duurder, maar werkt zoveel prettiger. Je koopt deze bij bijvoorbeeld Formido of Gamma.

TIP: bij metalen, kunstoffen of onbewerkte houtsoorten, gebruik je altijd een primer. Het helpt de eindlaag aan een goede hechting en/of voorkomt dat de verf diep in het hout trekt.

Trolley - lade

Het overspuiten van grote voorwerpen is altijd een tijdrovend klusje, want in 1 keer ben je niet klaar. Na meerdere lagen was ik tevreden met de dekking en ben ik met de witte plankjes richting bouwmarkt gegaan. Daar heb ik deze na laten zagen uit underlayment en dat hebben ze daar perfect voor mij gedaan, zeer tevreden.

Trolley - plank

Tijdens het klemmen van de planken is mijn spuitverf beschadigd. Maar het valt niet zo op. Betekent dus wel voor een volgende keer, even voorzichtig zijn, meerdere lagen zijn niet direct droog, ondanks de watergedragen verf.

Trolley - after ITrolley - after II

Voor het eindresultaat even afgestyled en klaar om in gebruik te nemen. De zoektocht naar wielen blijft nog even doorgaan, want de oude wielen passen niet meer bij deze de nieuwe stijl.

Keep you posted • A

Advertenties