Eindelijk mochten we officieel de bouwplaats op van onze nieuwbouwwoning. Op uitnodiging van het installatiebedrijf hebben we een kijkje mogen nemen om te beoordelen of alles verloopt zoals wij dat willen. We hebben in een eerder afspraak al wat wensen mogen doorgeven en nu hadden we de kans dit aan te passen of te controleren. Op locatie bedenk je je dan toch: dat wil ik liever daar of dat zou beter uitkomen daar…

Al met al viel het niet tegen, van de buitenkant en de eerdere stiekeme bezoekjes deed het mij heel klein aanvoelen. Dat was deze ronde anders, we kregen echt een goede beleving bij ons nieuwe huis. Alle kamers voelden groter aan dan gedacht, behalve de badkamer, dus je snapt wel… die hersenen van mij slaan weer op hol!

Op de onderstaande [iphone]foto’s zie je misschien niet zoveel behalve rommel, maar aan de linker foto zie je de trap naar de eerste verdieping de middelste foto geeft een kijkje vanuit de woonkamer naar onze keuken en de rechter foto een kijkje andersom. Door de rommel overal lijkt het op de foto toch weer kleiner dan in het echt [zie ik nu pas].

Op de eerste verdieping hebben we 4 vertrekken: de grote slaapkamer, twee kleine slaapkamers en een badkamer. Hieronder laat ik je foto’s zien van de grote slaapkamer.

De foto’s die we hebben gemaakt deze ronde zijn ook gebaseerd op het leidingwerk. We willen voor nu en de toekomst weten waar de leidingen allemaal liggen. Met de vloer hebben we waarschijnlijk later niets meer te maken, maar de muren zijn wel degelijk belangrijk. Tipje van de installateur voor iedereen, veel foto’s maken, dan kun je gemakkelijk opzoeken waar welke buizen langs lopen.

Uiteindelijk naar de zolder gegaan, een ruimte die ik zelf een beetje heb onderschat, maar waar we, zodra we er lekker wonen, echt een leuke plek van gaan maken. Hopelijk wordt het mijn mini-studeer/werk kamer. Plan: handig indelen en optimaal benutten.

Verder hebben we afgelopen week ook gesprekken gehad met een handyman, die voor ons wat meubelstukken op maat kan/wil maken. We wachten nog op de offerte, maar we kijken er naar uit wanneer we wat meubelstukken op maat kunnen krijgen, meubelstukken zodat onze ruimtes optimaal benut kan worden [denk aan inbouwkasten], deuren en een betere vensterbank, zie de inspiratie daarvoor hieronder!

IDEEËN

De spanning stijgt, ons huis wordt steeds meer werkelijkheid, tips zijn dan ook van harte welkom!

Keep you posted • A

 

Advertenties