Nu ik deze blog schrijf voel ik me best knullig, ik vind bloggen super leuk en vertellen over ons huisje helemaal, maar waarom dóe ik het gewoon niet? Puur tijdgebrek en daardoor motivatie… De afgelopen maanden waren behoorlijk hectisch en ik hoop dat jullie mij vergeven (a).

Nieuwe kansen in het nieuwe jaar, toch? Dus een update van ons huis… ik heb er zin in!

In deze blog wil ik jullie vooral even een impressie geven van de huidige situatie in de keuken en een kleine to-do-list toevoegen aan de hand van het moodboard dat ik eerder maakte. Het moodboard wat ik vorig jaar maakte vind je hier en het blog wat ik schreef over de keuzes die we moesten maken met betrekking tot de keuken vind je hier!

kitchen-update-1-a

Een overview van onze keuken, omdat hij klein is is mooie foto’s maken lastig, dus ik ga door met oefenen, maar goed het gaat om de impressie!

kitchen-update-1-g

In onze keuken hebben we gekozen voor een zo zwart mogelijke combinatie oven/magnetron. Beetje RVS dat dan weer terugkomt in de afzuigkap.

kitchen-update-1-b

Het belangrijkste hoekje voor de ochtenden in het weekend. Ik drink dan wel geen koffie maar de man des huizes houdt van een goed bakje. (Hmmm doe mij maar een theetje! Dat maakt trouwens ook een stuk minder herrie ;))

Het lampje wat daar hangt is trouwens een DIY van een goedkoop betonnen fitting van Action met een snoer van de Snoerboer en een bollamp van de Kwantum.

kitchen-update-1-e

Is het al opgevallen dat we geen koelkast hebben in de keuken? We hebben deze in de bijkeuken, sommigen zien dat als een onhandige oplossing, maar dat is echt niet waar! Je bent er snel aan gewend en wij houden de ruimte open en overzichtelijk. Moet er niet aan denken dat we dat niet hadden besloten, dan stond daar in een enorm blok!

Om die ruimte en openheid te houden hebben we ook geen bovenkastjes, dat betekent dus ook minder opbergruimte. Daarom kozen we voor de Fjalkinge kast van de IKEA, een open industriële kast met 2 lades voor paperassen.

kitchen-update-1-d

De kast is ‘natuurlijk’ als een soort van vitrinekast (oeps). Een verzameling van oud en nieuw, overal wat op de kop getikt.

blog-moodboard-kitchen

Aan de hand van mijn moodboard zie ik toch de overeenkomsten, mijn smaak is in een jaar tijd niet veranderd. Het herinnert mij ook nog aan een tweetal dingen die ik zóóó graag wil toepassen in de keuken! Dus op mijn to-do-lijstje keuken staat:

  • Meer kleur, meer chaos, meer groen, meer leven (is dit 1 punt?)
  • Een soort van barretje creëren

Al is het even stil geweest, ik zat niet stil en er komt meer!

Keep you posted • A

Advertenties