Elke dag wordt ons huisje meer huis en wordt het steeds meer ‘af’. De ruimte die letterlijk en figuurlijk de meeste tijd heeft gekost is onze badkamer. Voordat we de sleutel kregen maakte ik een moodboard (deze vind je hier of later in deze blog) en met deze in mijn achterhoofd wilde ik de onze gaan realiseren. Maar oef, wat kan ik kritisch zijn over bijvoorbeeld tegels: te groot, te klein, te duur, te grijs, créme? nee ik wil wit! En dan hebben we het nog niet gehad over vormen en de kleur van de voeg! De indeling van de badkamer was eveneens moeilijk, je moet al in een vroeg stadium bepalen wat je wilt in verband met de deur, de riolering en af- en toevoer van water. Aangezien ik een bepaald budget had was ook niet alles mogelijk. Ik wilde de 1) ruimte optimaal benutten, 2) mooi afwerken en met een 3) klein budget bewijzen dat je dan een prachtige badkamer kunt hebben.

Je ziet het resultaat hieronder. Let op, het is nog maar een deel. De andere kant van de badkamer is nog niet helemaal af en komt daarom later.

De basis van de badkamer is wit, hoogglans, ondanks dat ik houd van matte kleuren is de matte witte tegel altijd beige. Dat wilde ik niet dus koos ik voor hoogglans wit! De ruimte is zo’n 2,80 bij 1,50 dat is echt klein (helemaal als je het casco ziet… dit geeft hoofdpijn kan ik je zeggen). Toen we de tegels hebben laten plaatsen werd het ‘heerlijk’ ruim.

img_9098

Op de vloer hebben we gekozen voor een mozaïek, een kleine natuursteen. Origineel was deze veel grijzer en daar was ik dan ook echt verliefd op geworden. Toch wanneer hij was ingevoegd werd hij anders van kleur, warmer en geler… de hoofdpijn kwam terug! Maar nu ik er elke dag douche wend het en is het misschien nog wel mooier geworden. TIP: hou er rekening mee dat natuursteen verandert van kleur bij het invoegen.

img_9100

Naast de witte tegels hebben we de chroomkleur terug laten komen in de douche, de kraan, de stang, douchegoot etc. Van underlayment hebben we ons wastafelmeubel gemaakt. Ja underlayment, waarom niet! Het underlayment hebben we 1 keer gebeitst en daarna met parketlak gelakt. Tot nu toe blijft het prima. Mocht het echt lelijk worden verzinnen we weer iets anders. Ik moet wel toegeven dat hier zo’n 4 maand een werkblad in de badkamer heeft gestaan, want ik dacht, dit is het helemaal… maar ik vond deze te roze en die heb ik dus weer snel verkocht via marktplaats. Nog een tip (ook namens mijn moeder): er zijn verschillende soorten underlayment, wij kozen voor de Finse variant, de variant in de bouwmarkt is een stuk geler en heeft veel meer noesten.

img_9099

Het goedkope wastafelmeubel van dubbel Fins underlayment is open, maar ik hou niet van rommel en iedereen weet dat je in de badkamer veel rommeltjes hebt. Dus bestelde ik deze paperbags bij HOP (@houseofproducts). Eentje voor mij en eentje voor de man des huizes. Ze verleenden bij HOP trouwens goede service toen bij het arriveren 2 van de 4 paperbags niet helemaal goed waren (naadje liet los). Wist je dat je paperbags goed schoon kunt houden en zelfs kunt wassen? Ideaal voor de badkamer!

BLOG - moodboard bathroom-01

Hierboven nog even mijn moodboard die ik een poos geleden heb gemaakt… Ik zie toch angstvallig veel overeenkomsten (een beetje groen, veel wit, hout en een tikkeltje zwart). Want nu ik dit blog schrijf pak ik het moodboard er sinds tijden weer bij. In de rest van de badkamer vinden jullie de volgende keer meer zwart en meer handige opbergruimte. Dus als de installateur is geweest voor de laatste montagedingetjes hebben jullie nog wat leuke foto’s te goed, ik ben benieuwd wat jullie er tot nu toe van vinden!

Keep you posted • A

Advertenties